среда, 17.април 2024
АКТУЕЛНО

Завршена Летња школа младих математичара Косова и Метохије – Лепосавић 2022

У сали Центра за културу „Сава Дечанац“ у Лепосавићу данас је одржана завршна свечаност поводом завршетка „Летње школе младих математичара Косова и Метохије – Лепосавић 2022“ која је окупила 62 ученика, младих математичара, са простора Косова и Метохије.

На данашњој свечаности уручене су дипломе и медаље учесницима Летње школе, али и истакнутим појединцима који су се поред математичког знања надметали и у другим дисциплинама као што је судоку, мице, шах и стони тенис.

Професор др Војислав Андрић захвалио се општини Лепосавић на помоћи у организацији и реализацији Летње школе. Он је истакао да је у потпуности задовољан реализацијом ове Летње школе, јер су деца показала да интелигенција и математичке способности никад не станују на једном месту, већ су равномерно распоређени, а децу само треба анимирати и радити са њима.

Професор Андрић уручио је захвалнице и плакете институцијама и појединцима заслужним за одржавање Летње школе.

Заменик председника општине Лепосавић Бранимир Вукадиновић истакао је да одржавање једне овакве манифестације има велики значај за нашу општину.

„Летња школа младих математичара Косова и Метохије има велики значај за промоцију наше општине. Деца са читавог Косова и Метохије окупила су се и кроз дружење у ових неколико дана сеткли додатно знање из математике које ће им током школовања много значити“, рекао је Вукадиновић.

„Летња школа младих математичара Косова и Метохије – Лепосавић 2022“ организовао је Математички клуб „Диофант“ из Ваљева у сарадњи са општином Лепосавић, а под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије.

Погледајте и ову вест

Низом спортских и културних активности обележена храмовна и општинска слава

У оквиру обележавања храмовне и општинске славе Св.Василије Острошки, у Лепосавићу је одржана 18.по реду …