понедељак, 26.фебруар 2024
АКТУЕЛНО

Свечаном академијом обележен Дан општине Лепосавић

У сали Центра за културу “Сава Дечанац“ Лепосавић, одржана је свечана академија поводом Дана општине Лепосавић. Општина Лепосавић прославила је свој дан, обележавајући датум када је 1912.године ослобођена од Турака.

Свечаној академији присуствовали су заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Борислав Тајић и помоћница директора Душица Николић, председник Српске листе Горан Ракић, потпредседник Игор Симић, начелник Косовско-митровачког управног округа Вучина Јанковић, председници општина са севера Косова и Метохије, свештенство, представници пријатељских и братских општина, представници институција, добитиници овогодишњих признања, награда и захвалница као и велики број грађана.

Председник општине Лепосавић у име домаћина, захвалио се присутним гостима што су својим присуством увеличали овај важан дан за нашу општину.

„Данас је велики дан за нашу општину. На данашњи дан сећамо се наших славних предака који извојеваше слободу нашем народу,  али и свих настрадалих у ратовима на простору бивше Југославије. Наша је дужност да се сећамо њихове жртве и да то сећање пренесемо на будуће генерације. Иако смо суочени са великим притисцима и изазовима, обавеза нам је да чувамо нашу свету земљу, како због наших предака тако и због потомака. Велику захвалност дугујемо и држави Србији, председнику Александру Вучићу, Влади Републике Србије и Канцеларији за Косово и Метохију на помоћи и подршци. Наша држава је као никада до сада присутна на овим просторима, економски јака, стабилна и поштована у свету. Самим тим тај бољитак осећамо и ми Срби на простору Косова и Метохије“ рекао је Тодић.

Председник Тодић честитао је свим добитницима овогодишњих признања уз захвалност за достојно представљање наше општине широм земље и света.

Поводом Дана општине, општина Лепосавић највише признање Октобарску награду доделила je директору Канцеларије за Косово и Метохије Владе Републике Србије. Велико залагање, пожртвовање, труд и жеља да дође до најудаљенијег села и сваког нашег мештанина у нашој општини само је део заслуга које је господин Петковић понео.

Из оправданих разлога, директор Петковић није присутан при уручењу признања. У његово име, признање је примио његов заменик Борислав Тајић.

Општина Лепосавић наградила је и мајке са четворо и више деце, ђаке генерација основних и средњих школа, најбоље студенте завршних година, појединце из области привреде, образовања, пољопривреде, културе, спорта, а уручено је и признање за посебне заслуге.

 

Погледајте и ову вест

Уручене саднице воћа пољопривредним произвођачима из општине Лепосавић

Члан Привременог органа општине Лепосавић Стеван Петронијевић са сарадницима из општинске службе за  пољопривреду уручили …