недеља, 14.јул 2024
АКТУЕЛНО

У Лепосавићу нове мере у вези са вирусом COVID 19

На основу мера донетих од стране Општинског штаба за ванредне ситуације општине Лепосавић, а у складу са упутствима и препорукама добијеним од стране надлежних институција, на територији општине Лепосавић до даљег су отказане све активности које подразумевају окупљање већег броја људи. Ова мера подразумева забрану окупљања у затвореном и на отвореном простору. Забрана се односи на спортске догађаје, окупљања, концерте, прославе, рад ноћних клубова и сл. С обзиром да је у складу са тренутном ситуацијом у општини Лепосавић, а у вези са вирусом COVID 19, Општински штаб за ванредне ситуације на основу извештаја релевантних институција утврдио да се нису стекли услови за укидање поменутих мера, до даљег су поменуте активности на територији општине Лепосавић забрањене.

С обзиром на новонасталу сиуацију у вези ширења вируса COVID 19, Општински штаб за ванредне ситуације је у циљу спречавања ширења и сузбијања поменутог вируса на седници одржаној 28.06.2020. године донео меру ограничавања рада угоститељских објеката на територији општине Лепосавић до 22:00 ͪ.

Имајући у виду напред наведено, власници угоститељских објеката су приликом обављања своје делатности у обавези да поштују следеће мере на снази и то:

– потребно је да удаљеност столица буде минимум 1,5m,

– за столом могу да седе највише 4 особе, осим уколико нису у питању чланови исте породице,

– посетиоцима у сваком тренутку морају бити доступна средства за дезинфекцију,

– особље треба да буде опремљено заштитним маскама и рукавицама,

– забрањено је служење за шанком,

– сервирање прибора за ручавање треба обавити заједно са доставом поруџбенице,

– мени треба да буде за једнократну употребу или такав да се може дезинфиковати након сваке употребе.

С обзиром на напред наведено, очекујемо да ћете поступити одговорно и у складу са препорукама, а све у циљу заштите здравља и добробити свих нас.

ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Погледајте и ову вест

Уручене саднице воћа пољопривредним произвођачима из општине Лепосавић

Члан Привременог органа општине Лепосавић Стеван Петронијевић са сарадницима из општинске службе за  пољопривреду уручили …