недеља, 19.мај 2024
АКТУЕЛНО

У основним и средњим школама лепосавићке општине почела школска година

Наставу у основним и средњим школама лепосавићке општине од 1.септембра организована је по плану и програму Министарства просвете Републике Србије.

Другог дана наставне године председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић посетио је школу уЛ епосавићу и ученицима, посебно првацима, пожелео много успеха у даљем школовању. Он је том приком истакао да се нада да ће ови млади људи у школи стећи знање и да ће се кроз игру и дружење научити да, у првом реду, буду добри и поштени људи.

Директорка Основне школе „Лепосавић“ Мирјана Бараћ истиче да је ова образовна установа спремно дочекала и примила ђаке. Школа је опремљена и кадровски и матерјално тако да се настава одвија по свим критеријума Министарства просвете Србије- рекла Бараћ.

Члан Привеменог органа Радош Михајловић задужен је праћење рада образовних установа и обезбеђивање средстава за матерјалне трошкове. Он је изјавио да до сада није било проблема у финансирању трошкова у школство и да ће тако и остати.

На терену општине Лепосавић раде три основне школе у којима наставу похађа 1255 ђака. У први разред у овој школској години уписано је 146 полазника.

У две средње школе образује се 436 ученика од чега је њих 110 уписало први разред.

Погледајте и ову вест

Аудиција “СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ” у понедељак у Лепосавићу

Аудиција за највећи телевизијски формат овога типа у Европи у организацији ТВ PRVA под називом …