среда, 19.јун 2024
АКТУЕЛНО

Завршен Великогоспојински међународни сабор фолклора

Сабирај се голем зборе Великогоспојински међународни сабор фолкора Косова и Метохије завршне вечери у Лепосавћу био је право освежење за публику која је уживала у програму који су јој приредила друштва са Косова и Метохије.

Трећег дана саборовања на овој двадест и првој међународној смотри игара, песама и културног стваралаштва учеснике и представнике друштава примили су чланови Привременог органа општине Лепосавић Радош Михајловић и Стеван Петронијевић. Уручујући им скромне поклоне са бистом блажено почившег патријара Павла, они су истакли да су поносни што се у овој Косметској општини одржава Међународна смотра фолклора.

На спортском терену Основне школе у Лепосавићу публика је уживала, а селекторска група коју је одредио Савез аматера Србије пратила је наступе Кудова са Космета и дала оцену по којој Дрштва из Звечана и Лепосавића наступају на осамнаестом фестивалу фолклорних Ансамбала културно уметничких друштава Србије

Члан комисије Светлана Азањац је истакла да је овај сабор лепши од свих других и да је све то изражено кроз квалитет друштава и саму организацију.

Поред такмичарског дела у ревијалном делу, на саборавању у Лепосавићу учествовала су и друштва из Трстеника и Тополе.

Пре званичног затварања и доделе диплома и признања наступило је Културно уметничкодруштво Сердар Војевода из Бугарске.

Публика је задовољна овогодишњим наступом, а организатори најављују нове активности.

Уметнички директор КУД „Копаоник“ из Лепосавића Ђорђе Лакушић је на крају саборовања задовољно истакао да предстоје даљи рад и да се почиње са припремом Међународно великогопсојинског забора који ће се одржати следеће године.

Велкикогоспојинско смотру фолклора и народног стваралаштва ове године обележило је и учешће селекторске групе из Јапана која врши одабир друштава која ће 2018 гoдине учествовати на концертима које финасира Влада ове државе.

Погледајте и ову вест

Аудиција “СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ” у понедељак у Лепосавићу

Аудиција за највећи телевизијски формат овога типа у Европи у организацији ТВ PRVA под називом …