среда, 19.јун 2024
АКТУЕЛНО

Уручени поклон пакетићи малишанима из предшколских установа на територији општине Лепосавић

Уочи најрадоснијег хришћанског празника Божића, братске и пријатељске општине  обезбедиле су поклон пакетиће за малишане који похађају предшколске установе на територији општине Лепосавић. Подељено је више од 600 поклон пакетића деци која похађају предшколске установе.

Данас је нашу општину посетио председник општине Пећинци Синиша Ђокић, чија је општина донирала и обрадовала малишане из ПУ „Наша радост“ у Лепосавићу. Град Ужице обезбедио је пакетиће за ПУ „Бамби“ из Сочанице, док су за ПУ „Весело детењство“ из Лешка заједнички допринос дале општине Стара Пазова, Бач, Пожега, Косјерић, Богатић, Бачка Паланка, Лебане, Мерошина, Осечина и Љубовија, као и неколико привредника.

Осведоченог пријатеља нашег народа, председника општине  Пећинци Синишу Ђокића, дочекао је председник општине Лепосавић Зоран Тодић који му је изразио велику захвалност на посети, константној бризи и подршци која траје.

„Свака посета наших осведочених пријатеља из Централне Србије и Војводине прави је празник за нашу општину. Ово је само још један у низу доказа да нисмо сами, да су наши пријатељи увек уз нас. Захваљујемо им се, јер нашој деци доносе додатну радост. Ми ћемо се трудити и радити да и у бидућем периоду уз помоћ Канцеларије за Косово и Метохију и државе Србије обезбедимо све потребне услове како би наша деца имала што квалитетније услове за безбрижно детињство и одрастање. Такође  захвалност дугујемо и великом хуманитарцу Мију Радовановићу из села Каменица за његов добротворни рад који оставља траг у нашој општини“, рекао је Тодић.

Председник општине Пећинци у посету Лепосавићу дошао је са својим сином, поручивши да је посебна част сваки пут доћи на Косово и Метохију и у општину Лепосавић, бити у прилици помоћи малишанима и обрадовати их, нарочито у овим тешким тренуцима. Такође, и овог пута поклон пакетића било је и за децу из села Каменица.

Директорице ПУ „Бамби“ из Сочанице, ПУ „Наша Радост“ из Лепосавића и ПУ „ Весело детињство“ из Лешка захвалиле су се на поклонима који су измамили осмех на лицу малишана. Оне су речи захвалности упутиле и локалној самоуправи на челу са председником општине Зораном Тодићем на константном разумевању и залагању за боље услове за децу која похађају ове установе, као и Мију Радовановићу који се несебичним залагањем труди да помогне нашем народу и деци на територији општине Лепосавић.

Погледајте и ову вест

Обележена храмовна и општинска слава у Лепосавићу

У Лепосавићу је данас обележена општинска и храмовна славу Свети Василије Острошки, заштитник ове најсеверније …