субота, 25.мај 2024
АКТУЕЛНО

Акција чишћења насеља дала добре резултате

У организацији општине Лепосавић у урбаним насељима Лепосавић, Лешак и Сочаница спроведена је акција чишћења и уређења животне средине. Учешће су узели запослени у Јавним предузећима и установама.

Градоначелник општине Лепосавић Зоран Тодић је рекао да је ово само почетак акције. Она ће бити настављена и током целе године радиће се на улепшавању насеља. Акценат је стављен на уклањање дивљих депонија, којих, нажалост на територији општине има пуно-. рекао је Тодић и још једном упутио апел грађанима да се укључе и прикључе акцији, како би имали уређену животну средину.

Главни носилац акције је Јавно комунално предузеће „24 новембар“, а организовање је подржала Општинска инспекција за екологију.

Инспектор Зорица Тимотијевић каже да је ово традиционална акција која сваке године почиње 1. априла. Ове године због лоших временских услова почела је 4. априла. Све Јавне установе, предузећа и организације узеле су учешће у уређењу зелених површина и уклањању отпада. Одазвао се велики број људи што говори да је акција дала добре резултате- истакла је Зорица Тимотијевић.

Наредних дана комуналци ће интезивно радити на чишћењу дивљих депонија поред локалних путева и магистралног пута.

Погледајте и ову вест

Аудиција “СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ” у понедељак у Лепосавићу

Аудиција за највећи телевизијски формат овога типа у Европи у организацији ТВ PRVA под називом …