субота, 25.мај 2024
АКТУЕЛНО

Дан школе “Вук Караџић” у Сочаници

Улажемо напоре и знање да Основа школа “Вук Караџић” у Сочаници негује традицију и постане модерна и отворена установа у којој ће и наставници и ђаци, обогаћени новим искуствима, допринети стварању бољих услова за живот на овим просторима – речено је на обележавању 97 година рада и постојања школе.

Директор Драган Радовановић је истакао да је школа постигла добре резултате како у настави тако и у ваннаставним активностима и да је то добар показатељ стручности радника. Ученици се стеченим знањем истичу у школама у које се уписују.

У присуству гостију са Учитељског факултета Призрен- Лепосавић, промовисан је Летопис школе у селу Борчане, која је са радом почела давне 1926. године. Учитељица Светлана Радосављевић пронашла летопис и поносна је што је радила у овој школи која је нажалост затворена 1995. године. Радници и ученици ОШ “Вук Караџић” у Сочаници једанаести пут заредом штампали су часопис под именом Огледалце. Уредник наставница Драгана Чакаревић је поносна што је часопис право огледало школе и нада се да ће и наредних година давати праву слику ове образовне установе.

Поводом Дана школе, а на основу Правилника о вредновању сталног стручног усавршавања у школи наставницима су уручена Уверења о унутар стручном усавршавању. Ученици и просветни радници одиграли су фудбалску утакмицу, а у сали Дома културе, ђаци су извели кратак културно уметнички програм посвећен Вуку Караџићу.

Погледајте и ову вест

Председник Тодић честитао Светог Трифуна, заштитника винограда и виноградара

Председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић са сарадницима присуствовао је сечењу славског колача и …