уторак, 26.мај 2020
Насловна / Догађаји / Гради се црква посвећена Вазнесењу господњем у селу Придворица

Гради се црква посвећена Вазнесењу господњем у селу Придворица

Нова црква посвећена Вазнесењу господњем – Спасовдану у селу Придворица код Лепосавића гради се на темељима старе, урушене цркве скраја 16. и почетка 17. века.

Темеље је почетком августа ове године освештао владика Рашко призренске епархије Теодосије са свештенством. Захваљујући верном народу и бројним донаторима црква је сазидана и у току су радови на постављању кровне конструкције.

Како каже председник одбора за изградњу Славиша Милић црква је у рекордном року сазидана. Надају се да ће до Спасовдан идуће године бити завршена. За помоћ ће се ових дана обратити и Канцеларији за Косово и Метохију.

Црква као инови асфалтни пут који се гради вратиће у ово село на левој обали Ибра младе људе који ће нада се Милић оживети место у којем тренутно у око педесетак домова живи преко две стотине становника.

За радове на цркви до сада је утрошено око 15 хиљада евра. Потребно је још толико, па мештани моле све људе добре воље да своје прилоге уплате на жиро рачун број 205-208514-02 код Комерцијалне банке, на Српску православну црквену општину Лепосавић, са назнаком за цркву Вазнесењу господњем- у селу Придворица.

Погледајте и ову вест

Лепосавић - Решен дугогодишњи проблем мештана села Бербериште

Решен дугогодишњи проблем мештана села Бербериште!

Поступајући у складу са приоритетним потребама и захтевима домаћинстава која живе на селу, решен је …