понедељак, 20.мај 2024
АКТУЕЛНО

Гради се црква посвећена Вазнесењу господњем у селу Придворица

Нова црква посвећена Вазнесењу господњем – Спасовдану у селу Придворица код Лепосавића гради се на темељима старе, урушене цркве скраја 16. и почетка 17. века.

Темеље је почетком августа ове године освештао владика Рашко призренске епархије Теодосије са свештенством. Захваљујући верном народу и бројним донаторима црква је сазидана и у току су радови на постављању кровне конструкције.

Како каже председник одбора за изградњу Славиша Милић црква је у рекордном року сазидана. Надају се да ће до Спасовдан идуће године бити завршена. За помоћ ће се ових дана обратити и Канцеларији за Косово и Метохију.

Црква као инови асфалтни пут који се гради вратиће у ово село на левој обали Ибра младе људе који ће нада се Милић оживети место у којем тренутно у око педесетак домова живи преко две стотине становника.

За радове на цркви до сада је утрошено око 15 хиљада евра. Потребно је још толико, па мештани моле све људе добре воље да своје прилоге уплате на жиро рачун број 205-208514-02 код Комерцијалне банке, на Српску православну црквену општину Лепосавић, са назнаком за цркву Вазнесењу господњем- у селу Придворица.

Погледајте и ову вест

Полагањем венаца код спомен чесме и свечаном академијом у Сочаници обележена 106.годишњица Топличког устанка

Поводом обележавања 106 година од подизања Топличког устанка данас је код спомен чесме у Сочаници …