субота, 30.септембар 2023

Имплементација мера активне политике запошљавања у општини Лепосавић

На основу учешћа у Редовном  јавном позиву Националне службе за запошљавање за реализацију Програма стручне праксе у 2020. години, данас је у скупштинској сали општине Лепосавић организован пријем за 11 незапослених лица, који ће обављати стручну праксу у Општинској управи општине Лепосавић. Будућим приправницима данас су свечано уручени Уговори о стручном оспособљавању за самосталан рад у струци и на тај начин започето је са реализацијом и имплементацијом поменутог Програма од стране општине Лепосавић.

Имплементација се одвија у сарадњи са Националном службом за запошљавање Републике Србије, а саставни је део Пројекта политике запошљавања општине Лепосавић.
У току је реализација Програма стручне праксе који предвиђа стручно оспособљавање 30 лица у складу са потребама Општинске управе и осталих институција и јавних предузећа са територије општине Лепосавић.

Председник општине Зоран Тодић уручио је данас првих 11 Уговора о стручном оспособљавању за лица која ће бити оспособљавана за рад у Општинској управи и то за:
– 5 лица са Високом стручном спремом
– 4 лица са Вишом стручном спремом и
– 2 лица са средњом стручном спремом.

Председник Тодић је, на церемонији уприличеној поводом доделе ових уговора, рекао да је у питању имплементација само првог дела мера активне политике запошљавања и да ће се у најкраћем периоду започети са другом фазом. У овиру ње је планирана реализација запошљавања 23 особе на јавним радовима. Ова лица ће бити радно ангажована у овиру Редовног јавног позива за јавне радове, програма Националне службе за запошљавање, а послове ће обављати у склопу Јавног комуналног предузећа „24. Новембар“ и  ЈП  „Дирекција за грађевинско земљиште и путеве“.
Осим наведеног, Тодић је истакао да је и сама општина Лепосавић у оквиру Локалног акционог плана запошљавања издвојила значајна финансијска средства за запошљавање грађана на јавним радовима, те да је од ресорног Министарства за рад и запошљавање добила и додатна средства у ову сврху. Тако ће у наредном периоду бити радно ангажовано још 22 особе које ће кроз јавне радове бити упошљене на период од 4 месеца.

Погледајте и ову вест

Додела подстицаја за подршку развоју пољопривреде – прерађивачке индустрије, привреде и предузетништва на територији АП Косово и Метохија

Привремени орган општине Лепосавић обавештава све заинтересоване да је данас, 03.03.2023. године, расписан конкурс за …