недеља, 19.мај 2024
АКТУЕЛНО

Интензивни радови општине Лепосавић на обезбеђивању што квалитетнијих услова за живот на селу

Градоначелник општине Лепосавић Зоран Тодић са сарадницима обишао је радове на санацији и асфалтирању пута у селу Доњи Крњин према засеоку до школе у дужини од 1300 метара који се реализује у склопу пројекта „Реконструкција локалних некатегорисаних путева на територији општине Лепосавић“.
Овом приликом градоначелник Тодић искористио је прилику да разговара са мештанима села Доњи Крњин и упозна се са проблемима и потребама, али и да их упозна са будућим плановима општине Лепосавић за побољшање и унапређење услова живота грађана општине Лепосавић.
„Данас присуствујемо завршним радовима на асфалтирању ове деонице пута у селу Доњи Крњин, и посебно ме радује чињеница да овде живи доста младих и деце, који су наша будућност. Један од приоритетних задатака локалне самоуправе је брига о сваком човеку, сваком сеоском домаћинству, како би мештанима обезбедили услове за одржив останак и опстанак на селу. Општинско руководство напорно ради са циљем развоја наших села и подстицајем сеоских домаћинстава. Упркос пандемији корона вируса, ми улажемо максималне напоре и у координацији са Владом Републике Србије и Канцеларијом за Косово и Метохију настојимо да помогнемо становништву да што лакше преброди овај период, са што мање последица. Као и претходних година спроводићемо програме доделе подстицајних средстава за развој пољопривреде, а уједно настојаћемо да обезбедимо нова радна места, што је један од приоретета руководрства општине Лепосавић како би остварили економски напредак и бољи живот грађана“, рекао је Тодић.
Мештани села Доњи Крњин овом приликом су изразили велику захвалност руководству општине, председнику Тодићу као и Републици Србији и Канцеларији за Косово и Метохију који имају разумевања за њихове потребе и у свакодневној координацији са општином Лепосавић раде на решавању истих, како би грађанима обезбедили што боље услове за одрживи останак и опстанак на овим просторима.

Погледајте и ову вест

Уручене саднице воћа пољопривредним произвођачима из општине Лепосавић

Члан Привременог органа општине Лепосавић Стеван Петронијевић са сарадницима из општинске службе за  пољопривреду уручили …