среда, 19.јун 2024
АКТУЕЛНО

Одржана аудиција за највеће дечије музичко такмичење „Србија у ритму Европе“

У сали Центра за културу „Сава Дечанац“ у Лепосавићу данас је одржана аудиција за највеће дечије музичко такмичење „Ритам Европе“, које се емитује на телевизији са националном покривеношћу. За данашњу аудицију владала је велика заинтересованост код деце из општине Лепосавић која су направила феноменалну атмосферу током трајања аудиције.

Деца Лепосавића представила су своје таленте музичком директору „Ритма Европе“ Милошу Марковићу и директору телевизијског програма ТВ ПРВА Игору Карадаревићу. Од тридесетак пријављених одабрано је њих петоро који ће представљати нашу општину на такмичењу. Међу изабранима су Михајло Вељковић, Теодора Станојевић, Ива Баловић, Петра Ђерковић и Душица Јевтић.

Општина Лепосавић на челу са председником Зораном Тодићем пружила је сву неопходну подршку учешћу деце из Лепосавића на овом такмичењу. Сам позив и касније учешће на овом такмичењу представљају велику част и привилегију за нашу општину да буде део једног великог музичког такмичења који је регионалног карактера.

Ово музичко такмичење има традицију дугу већ више од 12 година и подржано је од стране амбасадора земаља Европе, Израела и Аустралије. Процес припрема деце за телевизијски пренос траје 9 месеци у току којих се деца обучавају са телевизијским тимовима „Ритма Европе“ да у телевизијском преносу представе додељену земљу Европе, Израел или Аустралију. Град победник као награду добија следеће године телевизијски пренос на националној телевизији из свог града као и промоцију свог града на националној телевизији, а деца града победника наградно путовање у земљу коју су у телевизијском програму представљала.

Ове године град Домаћин телевизијског преноса “Србија у ритму Европе” је општина Србобран.

Погледајте и ову вест

Братска општина Стара Пазова донирала вредне поклоне ученицима, спортистима и деци из Сочанице

Представници братске општине Стара Пазова посетили су данас општину Лепосавић и Месну заједницу Сочаница. Њих …