уторак, 16.април 2024
АКТУЕЛНО

Одржана прва јавна расправа о буџету општине Лепосавић за 2021.годину

У организији Скупштине општине Лепосавић, данас је одржана прва јавна расправа о предлогу буџету за 2021.годину у великој сали Центра за културу „Сава Дечанац“ у Лепосавићу.Јавном расправом председавао је председник Скупштине општине Никола Лазовић, а предлог Одлуке о буџету у складу са Законом и буџетским оквиром представио је и образложио градоначелник општине Лепосавић Зоран Тодић, директор Одељења за буџет и финансије општине Лепосавић, са сарадницима.
Предлог буџета општине Лепосавић по економским категоријама обухвата плате, дневнице, робе и услуге, комуналне трошкове, субвенције и капиталне трошкове, тачније економску категорију у којој се предвиђају капитални инфраструктурни пројекати што је у најзначајнијој мери и привукло пажњу присутних.
Учешће у јавној расправи о изради предлога буџета општине Лепосавић за 2021.годину поред представника установа и институција, представника организација цивилног друштва и међународних организација, учешће су узели и грађани који су дали предлоге у вези капиталних инвестиција од значаја за грађане општине.
Овом приликом градоначелник општине Лепосавић Зоран Тодић, захвалио се присутнима на учешћу у планирању буџета за наредну годину и известио присутне да је до сада кроз јавне консултације са представницима установа и институција, представницима савета свих Месних заједница ( Лепосавић, Лешак, Сочаница, Бело Брдо, Бистрица и Врачево) , одбором за невећинске заједнице, представницима невладиног сектора направљена листа од 49 капиталних пројеката који су представљени, а за чију реализацију је потребно више од 3 милиона евра. Пре самог представљања листе пројеката, градоначелник Зоран Тодић упознао је присутне да је буџетским оквиром за економску категорију капитални пројекти опредељено 1.547.000 евра, тако да ће у складу са буџетским оквиром велики део предложених пројеката бити реализован у 2021.години.
У понедељак 21.09.2020.године са почетком у 12 часова у великој сали Центра за културу „Сава Дечанац“ одржаће се друга јавна расправа о буџету за 2021.годину.

Погледајте и ову вест

Уручене саднице воћа пољопривредним произвођачима из општине Лепосавић

Члан Привременог органа општине Лепосавић Стеван Петронијевић са сарадницима из општинске службе за  пољопривреду уручили …