четвртак, 25.јул 2024
АКТУЕЛНО

Општина Лепосавић : Акција „Бирамо најлепше двориште“

Поводом спроведене акције „Бирамо најлепше двориште, терасу, круг предузећа“ , а у оквиру традиционалне акције „За лепшу и здраву животну средину“ чији је главни организатор и покровитељ општина Лепосавић, данас је у скупштинској сали општине Лепосавић уприличен свечани пријем и додела награда за најбоље учеснике ове акције.

Наиме, акција „Бирамо најлепше двориште, терасу, круг предузећа“ која је такмичарског, али и едукативног карактера, спроводи се већ 16. годину заредом у организацији Општинске управе општине Лепосавић, са циљем да мотивише и охрабри грађане да уређују свој животни простор, и на тај начин активно учествују у заштити и очувању животне средине. У оквиру акције, бирана је најлепше уређена башта, двориште, тераса, а у знак признања за остварене резултате општина Лепосавић је и ове године определила значајна финансијска средства за награде и захвалнице учесницима који су дали највећи допринос за „здраву и лепшу животну средину“.

Домаћин овог пријема, председник општине Лепосавић Зоран Тодић, честитао је најбољим учесницима на освојеним наградама, за које је изразио уверење да су према оценама стручне Комисије заслужено отишле у праве руке, као и да су они пример и подстрек својим суграђанима да се вредним радом, трудом и креативношћу, кроз уређење животног простора, итекако може очувати околина. Он је овом приликом подсетио на податак да акција „За лепшу и здравију животну средину“ традиционално започиње 1.априла, али због околности изазваних пандемијом вируса корона, ове године акција није могла бити организована и спроведена у обиму и капацитету као протеклих година. И поред тога, локална самоуправа је изнашла начин да обележи почетак ове акције, па су у ту сврху образовне установе са територије општине Лепосавић путем медија одржале час едукације у области заштите животне средине.

Инспектор за заштиту животне средине у општини Лепосавић Зорица Тимотијевић похвалила је овогодишње добитнике и истакла да су они промотери заштите животне средине и посебно подвукла да је ове године запажено велико интересовање и иницијатива станара стамбених зграда за уређење јавних површина око њихових стамбених објеката, као и да је локална самоуправа, на челу са председником Зораном Тодићем, материјално, едукативно и стручно подржала и помогла овакве акције.

Награде су додељене у седам категорија и то: за најлепши детаљ, за најлепшу терасу, за најбоље уређена урбана дворишта, за најбоље уређена сеоска дворишта, најлепши простор око зграда, најлепши круг предузећа и установа, као и посебна категорија за посебан допринос у очувању животне средине.

У обраћању медијима, председник Тодић је истакао да општина Лепосавић препознаје значај заштите и очувања околине, да је ове године локална самоуправа уложила значајна финансијска средства за набавку садног материјала и уређење јавних површина, као и да ће наставити са улагањима и у будућем периоду, а све у циљу да средина у којој живимо буде чиста и здрава. У складу са тим, локална самоуправа у сарадњи са надлежним институцијама за одржавање чистоће и зелених површина контунуирано ради на уклањању дивљих депонија у нашој општини.

Списак награђених учесника у акцији „Бирамо најлепше двориште,терасу, круг предузећа“ 2020.

Најлепши детаљи :

  1. Јовановић Мирјана
  2. Антонијевић Бранка

Најлепша тераса : 

1. Јанковић Слађана

Урбана дворишта:

1. Илић Миладинка

2. Симоновић Ружа

3. Аритоновић Станица

Сеоска дворишта:

1. Јовановић Миљана

2. Стефановић Радмила

3. Снежана Кадић

Најлепши простор око зграда :

1. Лепосавић ул. Немањина

2. Лепосавић ул. Доситеја Обрадовића

Најлепши круг предузећа и установа :

1. Предшколска установа “ Наша радост“ Лепосавић

Захвалница за посебан допринос у очувању животне средине :

1. МЗ Сочаница

2. МЗ Лешак

Погледајте и ову вест

У општини Лепосавић одржана акција „За лепшу и здраву животну средину“

У оквиру акције за „За лепшу и здраву животну средину“  коју организује Општина Лепосавић од …