субота, 25.мај 2024
АКТУЕЛНО

Зоран Тодић и Александар Милетић обишли радове у селу Горњи Крњин

 

Председник општине Лепосавић Зоран Тодић, директор ЈП „Дирекција за грађевинско земљиште и путеве“ Александар Милетић и сарадници обишли су данас радове на санацији некатегорисаног пута у атару села Горњи Крњин, засеок Пешићи и Секулићи, у дужини од 1000 метара. У оквиру реализације инфраструктурних пројеката на територији општине Лепосавић, упоредо са овим радовима, у току је извођење радова на санацији и реконструкцији бројних макадамских и некатегорисаних путних праваца широм општине.

Председник општине Зоран Тодић искористио је прилику се у разговору са мештанима села Горњи Крњин упозна са условима у којима живе, проблемима са којима се свакодневно суочавају, као и о њиховом могућем решавању. Како је навео, један од приоритетних задатака локалне самоуправе јесте управо брига о сваком човеку, сваком домаћинству и сваком селу, те да је обавеза општинског руководства да свима обезбеди услове за одржив опстанак и останак на овим просторима.

У том смислу, истакнуто је да општина Лепосавић, у сарадњи са Владом Републике Србије и Канцеларијом за Косово и Метохију чини максималне напоре и настоји да житељима Лепосавића обезбеди услове за лакши и бољи живот на селу, услове који ће омогућити да сеоско домаћинство живи и опстаје захваљујући свом раду, а један од предуслова да заиста тако и буде, јесте проходан и приступачан пут и до најудаљенијих села и засеока на територији наше општине. Тим поводом, општинско руководство на челу са председником Тодићем обишло је породице Пешић и Секулић, које живе у два најудаљенија засеока у селу Горњи Крњин. За њих је санација пута од изузетног значаја, јер ће им знатно олакшати свакодневни живот и омогућити да брже и лакше допру до урбаног насеља.

Мештани села Горњи Крњин изразили су неизмерну захвалност челнику општине Лепосавић Зорану Тодићу, Влади Републике Србије и председнику Александру Вучићу на труду и залагању, на несебичној помоћи и подршци, на улагањима и инвестицијама које ће допринети побољшању квалитета живота житеља општине Лепосавић.

 

Погледајте и ову вест

Уручене саднице воћа пољопривредним произвођачима из општине Лепосавић

Члан Привременог органа општине Лепосавић Стеван Петронијевић са сарадницима из општинске службе за  пољопривреду уручили …