среда, 17.април 2024
АКТУЕЛНО

Општина Лепосавић: Санација и реконструкција основних и средње техничке школе

Председник општине Лепосавић Зоран Тодић обишао је данас са сарадницима и директорима основне и средње школе радове на санацији и реконструкцији  Основне  школе „Лепосавић“ у Лепосавићу, као и радове на реконструкцији мокрих чворова у Средњој школи „Никола Тесла“ у Лепосавићу.

Током обиласка, први човек локалне самоуправе је истакао да се општина Лепосавић може похвалити чињеницом да је једна од ретких не само општина, већ и градова у Србији која у једном тренутку, истовремено реновира све три основне школе и Средњу техничку школу. Он је додао да се у склопу инвестиционог плана Владе Републике Србије иза којег стоји председник Републике Србије, Александар Вучић, а за који је Влада издвојила преко 60 милиона евра, тренутно реализује око 150 пројеката. Од тих 150 пројеката, значајан број се реализује управо на територији наше општине. Председник Тодић је изразио уверење да ће наредну школску годину дочекати у новим објектима, обзиром да се ради о објектима који су стари више од 50 година. У даљем излагању, Тодић је нагласио да ће локална самоуправа у сарадњи са државом Србијом улагати и у наредном периоду, како би допринели квалитетнијем боравку ученика, а  самим тим и запослених у овим установама. Јер, како наводи, улагање у образовање је улагање у будућност.

Када је у питању вредност радова на реализацији пројеката за које је средства обезбедила Влада Републике Србије, у сарадњи са општином Лепосавић, председник Тодић је информисао јавност да вредност радова на реконструкцији основне школе износи 66 милиона динара. Поред радова на санацији и реконструкцији школе, у току су и радови на изградњи нове котларнице за потребе Основне школе „Лепосавић“, чија вредност износи 4,5 милиона динара. Такође, за санацију и реконструкцију Основне школе „Вук Караџић“ у Сочаници, Влада Републике Србије определила је 33 милиона динара, за реконструкцију Основне школе „Стана Бачанин“ у Лешку преко 43 милиона динара, док је за санацију мокрих чворова у Средњој техничкој школи издвојено више од 6,5 милиона динара.

Председник општине Лепосавић Зоран Тодић се овим путем захвалио Влади Републике Србије, директору Канцеларије за Косово и Метохију Марку Ђурићу, а пре свега прдседнику Републике Србије Александру Вучићу што имају слуха и разумевања, што су до сада улагали и тек ће улагати у српске средине како би створили што квалитетније услове за даљи опстанак на овим просторима.

 Директор Основне школе „Лепосавић“ у Лепосавићу, Мирјана Бараћ и директор Средње школе „Никола Тесла“ у Лепосавићу, Слађан Радовић захвалили су се овом приликом председнику општине Лепосавић, Влади Републике Србије и председнику Александру Вучићу на издвојеним средствима за реновирање школа и нагласили да је ова инвестиција од великог значаја како за ученике и запослене у овим установама, тако и за целу друштвену заједницу.

Погледајте и ову вест

пријем предшколаца

Малишани из Предшколске установе „Наша Радост“ у посети Општинској управи у Лепосавићу

Поводом Дечије недеље која се ове године одржава под слоганом „Шта детету треба да расте …