среда, 24.јул 2024
АКТУЕЛНО

У општини Лепосавић одржана акција „За лепшу и здраву животну средину“

У оквиру акције за „За лепшу и здраву животну средину“  коју организује Општина Лепосавић од 1.априла су започете традиционалне  активности уређења насеља у оквиру које је већ засађен одређен број парковског дрвећа. У наставку акције, а све у сарадњи са ЈКП „24 новембар“ и ЈП „Дирекција за грађевинско земљиште и путеве“, спроведено  је низ активности са циљем уређења  јавних површина, простора око стамбених и пословних објеката у Лепосавићу, Сочаници и Лешку. Учешће у акцији узеле су све установе, јавна предзећа, привредна друштва, приватни предузетници, удржења, цивилни сектор, као и становници општине Лепосавић, како би својим учешћем дали допринос реализацији ове акције и допринели чистој и здравој средини у којој живимо.

Инспектор за заштиту животне средине у општини Лепосавић Зорица Тимотијевић истиче да је општинско руководство на челу председником Зораном Тодићем низом акција које спроводи током године посвећено очувању животне средине.

„Данашњој акцији одазвале су се бројне установе из наше општине. Окупили смо се у великом броју како би смо дали свој допринос овој акцији и уредили простор који нас окружује. Очекујемо од грађана да ће након ове акције, када средимо и уредимо наша места, водити рачуна где одлажу отпад. ЈКП „24 новембар“ ће својом механизацијом сав прикупљени отпад одложити на места предвиђена за то“ рекла је Тимотијевић.

Циљ акције „За лепшу и здраву животну средину“ је подизање свести код мештана о угрожености животне средине, о њеним лепотама и предностима, као и могућности за спречавање загађења како би смо живели у здравом и лепшем животном простору.

Погледајте и ову вест

Братска општина Стара Пазова донирала вредне поклоне ученицима, спортистима и деци из Сочанице

Представници братске општине Стара Пазова посетили су данас општину Лепосавић и Месну заједницу Сочаница. Њих …