понедељак, 4.март 2024
АКТУЕЛНО

Пакетићи за децу интерно расељених

У колективном центру у Лепосавићу, у коме су смештена интерно расељена лица и прогнани са простора бивше Југославије, заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев, уручио је пакете помоћи у основним животним намирницама и средствима за хигијену.

Он је истакао да су недавно без медијске пажње посетили интерно расељена лица.

Попричали смо са њима, забележили све њихове проблеме и жеље. Упознали се са тешком ситуацијом у којој се они налазе. Ту има неких у које су доста потресне. Има и људи који су, не својом кривицом, изгубили и кров над главом и изворе прихода и егзистенцију, па се нашли на Косову и Метохији одакле су опет протерани. Већ седамнаест година они су у Привременим смештајима.

Наша идеја била је да се и они за Нову годину осете као и сви остали. Да не помисле да се нико не брине и не размишља о њима.

Ми смо ту, држава Србија и Канцеларија за Косово и Метохију, као и новооснована фирма Метохија из Митровице, која је и помогла око снабдевање овог материјала, да помогнемо да припреме квалитетнију Божићну трпезу- рекао је Козарев.

Поводом новогодишњих и божићних празника, а на основу раније датог обећања Козарев је деци, брату и сетри Славковић из Призрена који су смештени у колективном центру уручио мобилне телефоне.

Миланка Славковић, мајка деце се захвалила на поклонима и посебно истакла да су деца због тога пресрећна.

У општинској сали у Лепосавићу, Козарев је деци интерно расељених лица уручио новогодишње пакетиће.

Он је том прилико рекао- Захвалио бих Привременом органу општине Лепосавић што су приредили дружење са децом интерно расељених лица и са децом породица које овде живе. Да им поделимо новогодишње пакетића и да им обећано да ћемо се потрудити да следећа година буде боља од ове која одлази.- рекао је Козарев.

Средстава за набавку пакета и новогодишњих пакетића за децу интерно расељених обезбедили су Канцеларија за Косово и Метохију и Привремени орган општине Лепосавић.

Члан привременог органа Лепосавић Стеван Петронијевић је истакао да локална управа помаже интерно расељеним колико може. Ово је данас била прилика да се деца окупе и да им поделимо пакетића рекао је Петронијевић.

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев у Лепосавићу је уручио 37 пакета са животним намирницама и хигијеном и 42 новогодишња пакетића деци интерно расељених лица.

Погледајте и ову вест

Уручене саднице воћа пољопривредним произвођачима из општине Лепосавић

Члан Привременог органа општине Лепосавић Стеван Петронијевић са сарадницима из општинске службе за  пољопривреду уручили …