среда, 22.мај 2024
АКТУЕЛНО

Изложба фотографија у Лепосавићу

У  част покојног Берислава Беца Милојевића, просветног радника који се целог живота аматерски  бавио фотографијом и за собом оставио бројне слике са путовања, у Лепосавићу се сваке године одржава изложба на којој се бира најбоља фотографија са мотивима из долине Ибра и падина Копаоника и Рогозне.

Организатор ове манифестације је Центар за културу Сава Дечанац у Лепосавићу.

Директор Мирко Бишевац је позвао присутне да уживају у предивним фотографијама.

Он је посебно нагласио да постоји велики број људи из Лепосавића који заслужује почаст. То су они који су оставили траг у времену у којем су живели. Трудићемо се да свакоме од њих дамо место које им припада.

Захваљујући Бецу данас имамо на хиљаде фотографија на којима су забележени најважнији догађаји у Лепосавићу. Његовом заслугом данас имамо на десетине младих који се баве овом врстом уметности.-рекао је Бишевац и Захвалио се породици Милојевић и Основној школи “Лепосавић” који су помогли ову манифестацију.

Прво место и право да понесе Плакету Берислав Бецо Милојевић освојила је Мина Јевремовић из Лепосавића.

Примајући награду она је нагласила да јој много значи што је имала прилику да учествује на овом конкурсу. – Нисам то урадила зато што се бавим фотографијом и што сам из Лепосавића, већ зато што је то била још једна прилика да са другарицом и другом са факултета направио неколико фотографија и уједно им покажем лепоте мог краја. Награда ми је зато драга и много ми значи- истакла је Мина.

Идеја да се организује изложба и награде млади фотографи потекла је од Ивана Вучковића, који је и члан жирија.

Он је рекао да јеове године на конкурс пристигло више од тридесет фотографија. Стручна комисија је одабрала 16 које заредњују пажњу.

Циљ овог конкурса није да се по сваку цену бирају најбољи, већ, просто, да се афирмишу млади аутори- каже Вучковић.

Син Берислава Беца Милојевића Миљан и ове године је за прва три места уручио скромне новчане награде.

Изложбу фотографија увеличали су гости из Зубиног Потока, који су промовисали нове производе за активни туризам у овој општини, кроз пројекат “Пењање на Берим- усуди се да замислиш”

У холу Центра за културу приказан је двадесетоминутни филм о пењању на Берим – у продукцији РТВ Мир

Погледајте и ову вест

Братска општина Стара Пазова донирала вредне поклоне ученицима, спортистима и деци из Сочанице

Представници братске општине Стара Пазова посетили су данас општину Лепосавић и Месну заједницу Сочаница. Њих …