субота, 13.јул 2024
АКТУЕЛНО

Новогодишњи пријем у Лепосавићу

Привремени орган општине Лепосавић, поводом новогодишњих празника организовао је пријем за директоре предузећа, установа, школа и факултета са овог подручја.

Присутне је, у име организатора, поздравио Радош Михајловић. Он је нагласио да је општинско руководство задовољно са радом свих институција, које послују на територији општине Лепосавић. – Морам да нагласити, по систему Републике Србије, што нас посебно радује. Циљ нам је, а надам се да ћемо уз подршку Канцеларије за Косово и Метохију и Владе републике Србије, успети да ове институције ојачамо и да ће увек бити присутне на овим просторима.

Влада Републике Србије и Канцеларија за Косово и Метохију истакли су као основни циљ за наредну годину запошљавање младих људи који ће овде живети од свог рада. Треба да схватимо да морамо да дамо све од себе, да се мењано и радимо онолико колико се то од нас захтева, јер једино активним радом можемо да остваримо постављене циљеве.- рекао је Михајловић.

Пријему у Лепосавићу присуствовао је заменик директора Канцеларије за Косово и Метохије Душан Козарев.

Он је посебно инсистирао на заједништву. То није само реч која се показује свакодневно. Наше обавезе морамо да схватамо озбиљно и 31 децембра у 23 и 59 и првог јануара у 00 и 01 и свих наредних дана да будемо сабрани, јер је заједништво управо то. Тамо где је двоје око једне ствари ту да је и трећи, као за ово данас што смо спровели.

Ова година је била добра и тешка. Заједно смо је прошли и из анализиралу, појаснили шта није било јасно и кренули у неке нове правце. Кренули у нови развој. Мислим да и у следећој години радимо на добробит свих нас.- рекао је Козарев.

У име високошколских установа предстојеће празнике честитао је директор Високе економске школе Небојша Милановић.

У протеклом периоду имали смо изванредну сарадњу, а на добробит свих грађана Лепосавића, севера Косова и Метохије и наше државе Србије. Са надом да ћемо ту сарадњу наставити и у будућем периоду, свима вама у име Високошколских установа желим да честитао предстојеће празнике и да их у миру и благостању проведено.

Мира Бараћ ,директорица Основне школе Лепосавић обратила се у име запослених у школама ове најсеверније косметске општине.

Желим да вам честитао наступајуће новогодишње и божићне празнике и свима пожелим личне и професионалне успехе.

Наше присуство,данас овде, говори о нашој доброј сарадњи, јер смо свесни да само тако можемо пребродити наше проблеме.

Захвалила бих се Привременим органима који воде рачуна о свим институцијама. Морам да нагласком да су наше школе више пута прославиле име овог малог места. Освајали смо друга и трећа места на Републичким такмичењима.

За све госте у холу Центра за културу Сава Дечанац припремљен је скроман коктел.

Погледајте и ову вест

Парастосом и полагањем венаца обележена годишњица почетка НАТО агресије

Поводом 24. годишњице од почетка НАТО бомбардовања на Савезну Републику Југославију, код споменика Палим борцима …