недеља, 21.април 2024
АКТУЕЛНО
poplave leposavic

Поплаве у лепосавићкој општини

Јаке бујице планинских река на левој обали Ибра, изазване вишесатним кишама, оштетиле су путеве и мостове у Лепосавићкој општини.

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев са председником привременог органа општине Лепосавић Зораном Тодићем и сарадницима, током вечери обишли су угрожено подручје.

Козарев је том приликом рекао да се налазимо на најугроженијем делу на северу Космета, поред моста у селу Постење који је оштећен и који је одсекао насеље Кузмановиће. Мештани ће бити принуђени да користе друге правце. Оштећено је још неколико мостова и путева. Кризни штаб општине Лепосавић донео је одлуку да због безбедности током ноћи за саобраћај затворе пут према Врачеву и манастиру Свети Врачи.-рекао је Козарев.

Председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић је истакао да су по првим проценама штете велике. Он је изразио наду да ће се уз помоћ Канцеларије за Косово и Метохију све то веома брзо санирати.

Мештани села Каљин у Месној заједници Врачево током целог дана и вечери борили су се са воденом стихијом. Мештанин Хивзо Исламовић захвалио се Козареву и Тодићу на посети и посебно истакао да Канцеларија помаже људе у овом крају, али да је овакав вид помоћи потврда да држава Србија брине о људима на овом подручју.

Штаб за елементарне непогоде општине Лепосавић у сталном је заседању и прати стање на терену. Током дана биће формиране стручне комисије које ће обићи терен и приступиће се санацији путева.

Погледајте и ову вест

Парастосом и полагањем венаца обележена годишњица почетка НАТО агресије

Поводом 24. годишњице од почетка НАТО бомбардовања на Савезну Републику Југославију, код споменика Палим борцима …