уторак, 16.април 2024
АКТУЕЛНО
Санација од поплава

Санација од поплава у лепосавићкој општини

После синоћње полаве, када су планинске бујице носиле све пред собом, рушиле мостове и пресецале путеве, данас је у лепосавићкој општини стање потпуно другачије. Вода се полако враћа у своја корита, а екипе штаба за ванредне ситуације су на терену процењују штету и интервенишу тамо где је најнеопходније.

Помоћник директора Канцеларије за КиМ Душан Козарев и председник привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић обишли су синоћ угрожена подручја. Током дана екипе локалне самоуправе, на челу са чланом привременог органа Стеваном Петронијевићем, боравиле су на терену.

Петронијевић је у разговору са мештанима истакао да су Врачевска река и река Борова направиле велику штету. Доста мостова је уништено тако да је велики број становништва, где има и деце одсечен од света. Управа општине Лепосавић и Канцеларија за КиМ улажу велике напоре и средства да се што пре ови мостови оспособе како би становништво ових села могло нормално да функционише.- рекао је Петронијевић.

Водена бујица урушила је мост у селу Постење за насеље Кузмановићи. Мештани користе алтернативни пут.

Река Борова нанела је огромне штете. Мост у селу Белуће од синоћ је проходан само за путнички саобраћај.

У селу Дренова потпуно је одсечено шест кућа

Зоран Петровић и Драган Пајковић из села Дренова код Лешка апелују на надлежне да што пре реагују и помогну да се настала ситуација ублажи и санира.

Током дана машине су радиле на санацији клизишта код села Врачево. Пут Ибарска магистрала и даље према селима на падинама Рогозне од синоћ је затворен за саобраћај. Урушен је и мост који од овог села води до манастира Свети Врачи.

Живот се данас у овим селима полако нормализује и како истичу у Штабу за елементарне непогоде лепосавићке општине уз помоћ Канцеларије за Косово и Метохију ускоро ће се приступити санацији свих путних праваца.

Погледајте и ову вест

Парастосом и полагањем венаца обележена годишњица почетка НАТО агресије

Поводом 24. годишњице од почетка НАТО бомбардовања на Савезну Републику Југославију, код споменика Палим борцима …