петак, 21.јун 2024
АКТУЕЛНО

Српски ватерполо репрезентативци дочекани у Лепосавићу

Српски ватерполисти су посетом Лепосавићу започели свој боравак на Косову. Најпре су се сусрели са мештанима испред храма Светог Василија Острошког. Старешине храма и Црквена општина Лепосавић даровали су ватерполисте бистама патријарха Павла које су и симбол лепосавићке општине.

Ватерполисте у Лепосавићу дочекали су и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, министар омладине и спорта Вања Удовичић, српски министри у косовској влади Љубомир Марић и Далибор Јевтић, представници локалне самоуправе и други.

Ватерполо репрезентативац Србије Живко Гоцић изјавио је новинарима да је први пут на Косову, али да је дочек и све оно што је видео предивно.

„Понекад нисмо свесни колико наше људе одушевљавамо резултатима, не могу да замислим како је овде на Косову и срце ми је пуно и срећан сам што сам имао прилику да дођем овде и да не тако лепу свакодневицу ових људи учиним мало лепошом“, рекао је Гоцић.

Његов колега Душан Мандић нагласио је да није очекивао да их овако пуно људи дочека и да на Косову имају овако позитиван пријем.

Мандић се захвалио свима који цене рад и успехе ватерполиста Србије истакавши да му је срце пуно када види велики број деце која су срећна због њихових успеха.

У спортској сали у Лепосавићу где су уз овације дочекани српски ватерполисти поздравио их је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић који је истакао да су нас ватерполисти научили шта значи победа и да се њихове победе посебно славе међу Србима на Косову и Метохији.

“Ви сте нас научили шта значи победа, хвала вам на томе овде на нашем Косову и Метохији Србија се највише воли и ваше победе се највише воле и цене,” поручио је Ђурић.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић захвалио се грађанима на подршци и нагласио да је циљ акције да се представи шта су све ватерполисти урадили.

“Наш циљ данашњи је да покажемо шта су наши спортисти урадили колики су они идоли свима нама, како су нас задужили, које велике споретске резултате су имали,”, рекао је Удовичић и истакао да је сигуран да ће српски спортисти имати још веће резултате.

Циљ акције је, казао је Удовичић, да сви грађани Србије виде успешне, младе људе који су испунили сне свих нас и показали да се пожртвованом борбом, залагањем може доћи до граница и звезда које себи поставимо.

Председник Ватерполо Савеза Србије Милорад Кривокапић захвалио се грађанима у Лепосавићу на пријему и поручио да треба очекивати добре резултате од ватерполиста са Олимпијских игара у Рију и да ће радити све да се врате са златом.

“Направили смо турнеју шампиона и пре свега смо желели да дођемо на срско Косово и представимо вам најбоље што Србија има, а данас уз Новака Ђоковића ово је што Србија има најбоље,” поручио је Кривокапић.

Српски ватерполисти су посетили потом Косовску Митровицу а у послеподневним часовима посетиће и Грачаницу.

Погледајте и ову вест

Парастосом и полагањем венаца обележена годишњица почетка НАТО агресије

Поводом 24. годишњице од почетка НАТО бомбардовања на Савезну Републику Југославију, код споменика Палим борцима …