среда, 19.јун 2024
АКТУЕЛНО

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић уручила кључеве новог дома браћи Лазару и Божидару Радосављевић у Лепосавићу

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић била је јуче у посети Косову и Метохији. Заједно са председницом Владе, део делегације чинили су директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић и директор Канцеларије за ИТ и еУправу Михаило Јовановић. Након посете Косовској Митровици и Звечану, делегација Владе Републике Србије на челу са председницом Аном Брнабић, посетила је и општину Лепосавић.

Председницу Владе Републике Србије је у Лепосавићу дочекали су председник општине Зоран Тодић, помоћница директора Владине Канцеларије за КиМ Душица Николић са сарадницима, као и многобројни мештани ове општине који су се окупили како би поздравили председницу Владе Србије.

Овом приликом председница Владе уручила је кључеве новосаграђене куће браћи Радосављевић, који су остали без оба родитеља. Њима је председница Владе уручила кључеве новог дома који је пројектован тако да задовољава све потребе лица са посебним потребама и туђом негом, обзиром да је млађи брат Бижидар због болести лице са посебним потрбама. Председница је такође овом приликом поручила да ће Влада Републике Србије комплетно опремити нови породични кутак браћи Радосављевић.

Породично стамбени објекат за браћу Радосављевић изграђен је средствима које је обезбедила Влада Републике Србије, преко Канцеларије за Косово и Метохију, а по захтеву руководства општине Лепосавић.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић је приликом обраћања окупљеним мештанима Лепосавића посебно истакла да јој је данас један од најлепших дана од када се бави политиком, нагласивши да јој ова посета даје додатну енергију да се даље бори за интересе нашег народа.

„Ја вам се захваљујем што остајете овде, што се борите са свим изазовима. Зато што једино ваш останак овде на Косову и Метохији, значи Србију на Косову и Метохији. Као председница Владе и мандатарка за нови сазив, могу само да вам обећам да ћу заједно са председником Републике Србије Александром Вучићем наставити да дајем све од себе да осетите да је ваша Србија уз вас и да ћемо увек бити уз вас“, рекла је премијерка Ана Брнабић.

Председник општине Лепосавић Зоран Тодић  захвалио се председници Владе Републике Србије на посети и свеобухватној помоћи и подршци коју упућује српском народу на Косову и Метохији.

„Ваша данашња посета порука је мира и стабилности коју сви желимо да сачувамо како би даље радили и обезбеђивали квалитетније услове за живот нашим мештанима. Без подршке и помоћи наше државе Србије, нашег председника и Владе Републике Србије на чијем сте ви челу живот на овим просторима био би немогућ. На сваком кораку наше општине могу  се видети улагања Владе Републике Србије, од станоградње, реновирања свих школа, улагања у здравствене институције, пољопривреду и осталу инфраструктуру. Борба коју води српски народ на Косову и Метохији лакша је утолико јер знамо да сте ви и наша држава иза нас“, рекао је Тодић.

Погледајте и ову вест

Одржана традиционална акција „За лепшу и здраву животну средину“

И ове године Општина Лепосавић организовала је традиционалну акцију уређења  урбаних насеља Лепосавић, Сочаница и …