субота, 13.јул 2024
АКТУЕЛНО

Председник општине Лепосавић обишао и уручио поклон пакетиће и два компјутера ученицима основне школе у Шаљској Бистрици

Председник је том приликом истакао:
„Наша је дужност и обавеза да бринемо о свим становницима наше општине без обзира на националну припадност, а као доказ томе је управо наша посета овој школи у селу које је настањено искључиво албанцима“.“Након недавне поделе поклон пакетића ученицима од првог до четвртог разреда у три основне школе на територији општине Лепосавић, данас смо обишли и ђаке и запослене у основној школи у Шаљској Бистрици коју похађају ученици из три села настањених албанцима Церање, Кошутово и Бистрица. Овом приликом уручили смо пакетиће свим ученицима као и два деск топ рачунара. Такође, обезбедили смо и уручили поклон пакетиће за сву децу која живе у овим селима, а која не похађају школу“,  рекао је Тодић. „Укупно смо са овим данас поделили 804 пакетића ученицима основних шлола, више од 700 пакетића деци узраста од 0 до 7 година која не похађају предшколске установе и око 700 пакетића деци у предшколским установама , напоменуо је Тодић. „Ми смо се у протеклих месец дана трудили да стигнемо до сваког детета ма где оно живело. Од Врачева, Белог Брда, ево данас смо у Шаљској Бистрици са само једним циљем, да свако дете добије поклон пакетић. Разговарали смо и о свакодневним потребама и проблемима са којима се суочавају запослени у овој школи, као и о проблемима који тиште становнике ова три села која насељавају албанци, а све у циљу помоћи и подршке у отклањању истих“, додао је Тодић.
Директор школе је упознала руководство општине Лепосавић о плану рада и функционисању наставе. Изразила је захвалност на посети и на поклонима.

Погледајте и ову вест

Парастосом и полагањем венаца обележена годишњица почетка НАТО агресије

Поводом 24. годишњице од почетка НАТО бомбардовања на Савезну Републику Југославију, код споменика Палим борцима …