петак, 1.децембар 2023

Председник Тодић присуствовао затварању Међународне ликовне колоније „Копаоник 2022“

Уз културно-уметнички програм, у холу Центра за културу „Сава Дечанац“ у Лепосавићу затворена је 15. Међународна ликовна колонија „Копаоник 2022“. Пре почетка свечане церемоније затварања, ликовне уметнике у свом кабинету угостио је председник општине Лепосавић Зоран Тодић са сарадницима.

Овом приликом председник Тодић захвалио се ликовним уметницима на ангажовању и доласку у нашу општину.

„Заиста нам је велика част што смо имали прилику да угостимо врхунске уметнике какви сте ви. Хвала вам што нам из године у годину поново долазите и одржавате постојање ликовне колонијe. Ваша дела остварена током ликовне колоније у Лепосавићу изазивају осећај дивљења, а уједно и поноса јер је лепота нашег краја многима била инспирација. Надам се да ћемо се и наредних година дружити, а ми ћемо као локална самоуправа учинити све да ова културна манифестација настави да траје“, рекао Тодић.

Након пријема, одржано је свечано затварање Ликовне колоније „Копаоник 2022“, где је радном изложбом публика могла да се упозна са ликовним остварењима насталим током колоније. Учешће на овогодишњој Међународној ликовној колонији узели су уметници из Турске, Бугарске, Северне Македоније, Хрватске, Црне Горе, Централне Србије и Косова и Метохије.

За посебне заслуге и унапређење Међународне ликовне колоније „Копаоник“ повељу „Сава Дечанац“ добила је академски сликар Наташа Петејчук из Црне Горе.

Покровитељи Међународне ликовне колоније „Копаоник 2022“ су Министарство културе и информисања Владе Репулике Србије и Општина Лепосавић.

Погледајте и ову вест

Одржана традиционална акција „За лепшу и здраву животну средину“

И ове године Општина Лепосавић организовала је традиционалну акцију уређења  урбаних насеља Лепосавић, Сочаница и …