четвртак, 25.јул 2024
АКТУЕЛНО

Председник Тодић уручио награде најбољим учесницима акције „Бирамо најлепше двориште, терасу, круг предузећа“

У оквиру акције „За лепшу, здраву и уређену животну средину“, чији је организатор и покровитељ општина Лепосавић, данас је у скупштинској сали општине Лепосавић уприличен пријем и додела награда за најбоље учеснике 17-те по реду акције „Бирамо најлепше двориште, терасу, круг предузећа“ . У оквиру акције, биранo је најлепше уређено двориште, простор око стамбених зграда, круг предузећа, тераса, најлепши детаљ, а у знак признања за остварене резултате општина Лепосавић је и ове године определила значајна финансијска средства за награде и захвалнице учесницима акције.
Председник општине Лепосавић Зоран Тодић, похвалио је и честитао најбољим учесницима на освојеним наградама и том приликом истакао да су они пример и подстрек својим суграђанима да се вредним радом, трудом и креативношћу, кроз уређење животног простора, може очувати животна средина.
„Ова акција, која је делом такмичарског карактера, значајна је јер су у њој укључени наши грађани и то са циљем подизања свести и едукације становништва о очувању и заштити животне средине. Сведоци смо великог броја дивљих депонија које несавесни грађани одлажу на места која нису предвиђена за то угрожавајући тиме животну средину али и здравље свих нас. Општина Лепосавић је у претходном периоду уклонила неке од већих дивљих депонија и наставићемо и у будућем периоду да водимо рачуна о средини у којој живимо. Како би се смањио број тих депонија, управо кроз овакве акције, желимо да допремо до свести сваког појединца и да заједничким снагама градимо неко здравије окружење које ћемо оставити генерацијама које долазе“ рекао је Тодић.
Он је додао да се до краја године очекује отварање регионалне депоније „Савина стена“ у Србовцу која ће решити проблем одлагања отпада са којим се суочава, не само општина Лепосавић, већ све четири општине на северу Косова. Самим пуштањем у рад регионалне депоније, доћи до уклањања и рекултивације депоније у Поповачком пољу која представља један од главних еколошких проблема општине Лепосавић.

Погледајте и ову вест

Уручене саднице воћа пољопривредним произвођачима из општине Лепосавић

Члан Привременог органа општине Лепосавић Стеван Петронијевић са сарадницима из општинске службе за  пољопривреду уручили …