недеља, 14.јул 2024
АКТУЕЛНО

Спорт на улици у Лепосавићу

У организацији Савета за регинални спорт Србије на платоу испред зграде општине и улицама Лепосавића одржано је спортско рекреативно такмичење под називом „Спорт на улици

Ученици од првог разреда Основне школе, па до студената Факултета за физичку културу, такмичили су се у трчању. Чланови карате клуба „Томари“ демонстрирали су кате и борилачке вештине. Одржано је и такмичење у одбојци, кошарци и малом фудбалу.

Организатор манифестације је Савез за рекреативни спорт Републике Србије, а покровитељи су Министарство омладине и спорта и Општина Лепосавић.

Председник Савеза професор доктор Предраг Гавриловић је рекао: „Надам се да ћете сви уживати у овом спортском такмичењу. Задовољство ми је што могу да вас поздравим испред Министарства за омладину и спорт и испред Савеза за рекреативни спорт и да се захвалим нашим домаћинима овде. Требало је све ово организовати на овако диван начин“ – рекао је Гавриловић.

Председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић је отварајући ову манифестацију рекао: – „Поштована децо, поштовани пријатељи, велика ми је част што испред Општине Лепосавић, и у своје лично име могу да вам се захвалим што сте данас у оволиком броју овде на платоу испред зграде општине. Што смо се окупили на једној предивној манифестацији“ – рекао је Тодић и захвалио се Министарству за омладину и спорт и Савезу за рекреативни спорт Републике Србије што су ову манифестацију организовали у Лепосавићу.

На манифестацији Спорт на улици у Лепосавићу, поред ученика и студената из ове општине учешће су узели и гости из суседних општина Косовске Митровице, Зубиног Потока, Звечана и Рашке, као и основци из Јагодине.

Савез за рекреативни спорт Србије кроз ову манифестацију нуди обиље физичких активности прилагођених жељама, потребама и могућностима сваког појединца, па је тако у Лепосавићу организован и „Дан пешачења“.

Погледајте и ову вест

Парастосом и полагањем венаца обележена годишњица почетка НАТО агресије

Поводом 24. годишњице од почетка НАТО бомбардовања на Савезну Републику Југославију, код споменика Палим борцима …