недеља, 21.април 2024
АКТУЕЛНО

Ватрогасно-спасилачка јединица y Лепосавићy добила заштитне шлемове

Председник Тодић уручио заштитнe шлемовe Ватрогасно-спасилачкој јединици y Лепосавићy
Председник општине Лепосавић, Зоран Тодић, са сарадницима, уручио је данас 15 ватрогасних заштитних шлемова Ватрогасно-спасилачкој јединици Лепосавић.У питању је заштитна опрема за коју је Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије издвојила скоро пола милиона динара. Како су у претходном периоду за потребе Ватрогасно-спасилачке јединице обезбеђена и заштитна одела, на овај начин извршено је комплетно опремање поменуте Јединице, а све у циљу унапређења рада у сектору спасасавања људи и материјалних добара на територији општине Лепосавић.
Поред општинског руководства, додели опреме присуствовали су и директор Одељења за јавне службе и цивилну одбрану, командир и припадници Ватрогасно-спасилачке јединице Лепосавић.
Председник општине Лепосавић, Зоран Тодић, овом приликом је рекао да је општина Лепосавић, у сарадњи са Ватрогасно-спасилачком јединицом Лепосавић, захваљујући средствима Канцеларије за Косово и Метохију, обезебедила заштитну опрему коју чини 15 заштитних шлемова за потребе ове Јединице Он је истакао да ће општинско руководство наставити да улаже у опремање ове Јединице, како би људи који су спремни да сваког дана спашавају људске животе и имовину, били адекватно опремљени. Пожелевши им да што мање користе додељену заштитну опрему, председник Тодић је указао да је с обзиром на незгоде које се дешавају на територији наше општине, неопходно да припадници Ватрогасно-спасилачке јединице буду адекватно заштићени, како би на најквалитетнији начин заштитили како људске животе, тако и имовину.
Он се овим путем захвалио директору Одељења за јавне службе и цивилну одбрану, командиру, као и свим припадницима Ватрогасно-спасилачке јединице, што су свих ових година, угрожавајући своје животе, на услузи и на располагању нашим грађанима, посебно истичући да су све време током пандемије вируса корона били на располагању Општинском штабу за ванредне ситуације, а пре свега нашим мештанима у достављању хране и лекова, додавши на крају да „Ми једни без других не можемо, а удружени можемо пуно тога доброг да урадимо за наше суграђане“.
Директор Одељења за јавне службе и цивилну одбрану, Слободан Бараћ и командир Ватрогасно-спасилачке јединице, Раде Симић, захавалили су се општини Лепосавић на челу са председником Тодићем и Канцеларији за Косову и Метохији на овој веома важној донацији. Захваљујући овој, али и претходној донацији у виду заштитних одела, припадници ове јединице су сада коплетно опремљени и самим тим адекватно заштићени, тако да могу позитивно да одговоре на сваки захтев, као и да извршавају своје задатке на највишем нивоу.

Погледајте и ову вест

Уручене саднице воћа пољопривредним произвођачима из општине Лепосавић

Члан Привременог органа општине Лепосавић Стеван Петронијевић са сарадницима из општинске службе за  пољопривреду уручили …