среда, 22.мај 2024
АКТУЕЛНО

Општина Лепосавић и Канцеларија за КиМ подстичу развој винарије „Лакићевић“

Своју посету општини Лепосавић, заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију, Дамјан Јовић, у пратњи председника Привременог органа општине Лепосавић, Зорана Тодића, и сарадника завршио је обиласком винарије „Лакићевић“ у селу Кутње, власника Славише Лакићевић.
Ради се о произвођачу грожђа и вина који је после дужег времена проведеног у иностранству, одлучио да се врати и инвестира у своје родно место, па се данас може похвалити чињеницом да је почев од 2015. године, када је засадио прве чокоте винове лозе, сопственим средствима успео да подигне засаде винове лозе који се тренутно простиру на површини од 12 хектара. Према оцени стручњака, вино које производи је врхунског квалитета. Важно је напоменути да ове године винарија „Лакићевић“ по први пут излази на тржиште са пакованим и етикетираним боцама вина, чиме је стекла могућност да равноправно учествује у тржишној утакмици са висококвалитетним производима.
Током разговора са господином Јовићем и руководством општине Лепосавић, Славиша је истакао да планира да прошири производњу, за шта су му потребна додатна подстицајна средства. Господин Јовић је том приликом истакао да Влада Републике Србије, у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију годишње издваја значајна финансијска средства на име помоћи и подршке развоју и унапређењу пољопривреде на територији општини Лепосавић. Сходно томе, винарија „Лакићевић“, као један од драгоцених примера да се у Лепосавићу итекако исплати улагање у пољопривредну производњу, може рачунати на помоћ државе Србије за проширење својих производних капацитета.

Погледајте и ову вест

Председник општине Лепосавић са сарадницима обишао 16. по реду „Смотру шљивове ракије Ибарске долине“ у Сочаници

  Уз пригодан културно уметнички програм, данас је на тргу, у Месној заједници Сочаници одржана …