субота, 25.мај 2024
АКТУЕЛНО

Влада Републике Србије инвестира 123 516 054 динара у три објекта у Лешку

Током боравка у општини Лепосавић, помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Борислав Тајић, заједно са председником општине Лепосавић Зораном Тодићем, кандидатом за народног посланика са листе „Александар Вучић-За нашу децу“ Миланом Савићем, начелником Косовско-митровичког управног округа Славком Симићем и сарадницима, обишли су радове на изградњи 3 стамбене зграде од по 12 стамбених јединица у Лешку. Пројекат је финансиран средствима Владе Републике Србије, а укупна вредност инвестиције сва три стамбена објекта, од којих је један у завршној фази градње, износи 123.516.054 динара.
Након тога, делегација коју предводи председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић, обишла је радове на адаптацији и санацији објекта Основне школе „Стана Бачанин“ у Лешку. У питању је врло важан инфраструктурни пројекат за чију је реализацију Влада Републике Србије уложила финансијска средства у износу од 43.805.763,41 динара.
Приликом обиласка поменутих локација, помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију, Борисав Тајић, је рекао да су ове зграде заправо део реализације пројеката комплекснијег планирања и инвестирања на Косову и Метохији, односно општини Лепосавић у конкретном случају. На територији општине Лепосавић у току је реализација 47 пројеката укупне вредности око 2.5 милијарде динара из свих области финансирања. Пре свега, у питању је завршетак 5 стамбених зграда за стамбено збрињавање младих брачних парова, вишечланих породица и оних који немају решено стамбено питање.
Поред станоградње, на територији општине Лепосавић у току је реализација инфраструктурних пројеката који се односе на путне правце, затим 4 пројекта изградње и реконструкције образовних установа.Наглашено је да је задатак Владе републике Србије у овој години био да се дође до сваког грађанина, да се препознају потребе и да се ради на задовољењу истих. Нагласио је да је одговорном политиком, великим радом представника локалне самоуправе, руководства и стручних тимова општине Лепосавић ова општина у великој мери испунила овај задатак и да се ради на бољим условима живота сваког грађанина, од оних најстаријих до приоритетне групе, а то су деца.
Председник Привремног органа општине Лепосавић, Зоран Тодић, изразио је своје задовољство због чињенице да је општина Лепосавић данас једно велико градилиште. Радови се сразмерно изводе у све три месне заједнице, Лепосавић, Лешак и Сочаница. Такође, нагласио је да је ово посебно велики дан за нас као општину, због чињенице да је у Лепосавићу данас положен камен темељац за стамбено пословни простор који се састоји од 12 станова и 2 пословна простора. Он је додао и да се до краја ове године планира подела 64 стамбене јединице, а посвећеним радом комисије за доделу станова, кључеви ће отићи у праве руке. Тодић је на крају подвукао да је сваки од завршених, започетих и пројеката који су у плану су заправо последица одговорне политике Владе Републике Србије, на челу са председником Александром Вучићем, а све са циљем дугорочног плана останка и опстанка српског становништва на овим просторима. Јединством и слогом коју смо до сада показивали и коју тек треба да докажемо и покажемо, заправо ћемо на сва улагања и напоре Владе узвратити на најбољи могући начин.

Погледајте и ову вест

Парастосом и полагањем венаца обележена годишњица почетка НАТО агресије

Поводом 24. годишњице од почетка НАТО бомбардовања на Савезну Републику Југославију, код споменика Палим борцима …