субота, 13.јул 2024
АКТУЕЛНО

Заменик директора Канцеларије за КиМ обишао погон фабрике откивака Лола-Фот Лешак

Током посете општини Лепосавић, заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију, Дамјан Јовић и председник Привременог органа општине Лепосавић, Зоран Тодић, обишли су данас са сарадницима погон фабрике откивака Лола-Фот Лешак. Имајући у виду да је Влада Републике Србије уложила значајна финансијска средства са циљем оживљавања привреде у општини Лепосавић, данашња посета уследила је након реализације важног пројекта којим је набављена нова опрема, извршен ремонт постојеће опреме и изграђена нова хала за пољопривредну механизацију фабрике „Лола-Фот“ Лешак. Врeдност ове инвестиције је 95.801.000 динара.
Директор фабрике, Првица Јевремовић захавалио се представнику Владине канцеларије за КиМ, господину Јовићу на посети, истичући да је то још једна потврда да држава Србије у континуитету показује бригу и интересовање за српски народ, за проблеме са којима се суочавамо. Он је рекао да је стална присутност државе Србија на овим просторима видљива, између осталог, у инвестицији која је реализована у претходном периоду, која има велики значај за даљи рад ове фабрике, за њену присутност на тржишту, изразивши наду и уверење да ће Влада Републике Србије и председник Вучић и даље инвестирати и показивати инетересовање за рад ове фабрике.
Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију, Дамјан Јовић, приликом посете фабрици Лола ФОТ, истакао је да је приоритет Владе Републике Србије и председника Александра Вучића економски развој, на територији читаве Србије, а самим тим и овде на Косову и Метохији. Улагањем у фабрику Лола ФОТ, заменом дотрајалих машина, ремонтовањем старих и изградњом нове хале за потребе исте, државни врх Републике Србије заправо ствара могућност упошљавања нових младих људи, даје им могућност да радом на новим постројењима, у условима на којима би им позавидели и радници фабрика у најразвијенијим европским државама, производе најквалитетније производе који могу да буду конкурентни на тржишту, а самим тим осигурају свој посао, своју будућност и будућност своје породице на овим просторима.
Председник Привременог органа општине Лепосавић, Зоран Тодић, истакао је да Република Србија поред бројних инфраструктурних инвестиција, улаже и у развој привреде на овим просторима. Доказ да та улагања имају ефекта су и вредни људи у Лола ФОТ фабрици, који дуги низ година омогућавају да привреда живи, одржавајући ниво производње. Препознајући њихове напоре, држава је улагањима омогућила и створила још боље услове за рад. Осим Трепче, економског лидера на овим просторима, Лола ФОТ такође има огроман значај за људе са ових простора. Досадашња улагања су била само почетак, и трећи привредни субјекат који ће инвестицијама државе Србије, следити пример поменутих фабрика је и Прва петолетка у коју би требало да стигну две нове ЦНЦ машине, што подразумева нова запошљавања.
Јасно је да останка и будућности на овим просторима без јаке привреде и економије нема, држава је то препознала и одговорном политиком определила средства, а извесно је да ће у будућности више и снажније да подржава привредне субјекте на овим просторима.

Погледајте и ову вест

Уручене саднице воћа пољопривредним произвођачима из општине Лепосавић

Члан Привременог органа општине Лепосавић Стеван Петронијевић са сарадницима из општинске службе за  пољопривреду уручили …