среда, 22.мај 2024
АКТУЕЛНО

Изграђен нови мост код манистара Свети врачи у Врачеву

Изградњом новог моста на реци у близини манастира Свети врачи у селу Врачево на падинама Рогозне, донатор Унмик администрација је омогућила да се побољша комуникација до села у којима заједно живе Срби и Бошњаци и да веран православни народ брже и сигурније стигне до ове светиње. На дан славе  Светих Козме и Дамјана манастиру је дариван нови мост рекао је владика Рашко призренски Теодосије. То је добар знак за све оне који живе на овом подручју и порука да опстану на вековним огњиштимаГрадоначелник Лепосавића Драган Јаблановић се захвалио представницима Унмика који су се заложили да се овај мост изгради и позвао да се и даље укључе у побољшању услова живота људи.

Заменик специјалног представника Унмика Џенифер Браш је истакла да је веома поносна што људи на овом простору живе у заједништву и слози и да се нада да ће и овај мост још више да их споји и уједини.

Код манастира Светих Врача традиционално је одржан велики народни сабор, а владика Теодосије са свештенством и монаштвом служио је свету литургију.

Погледајте и ову вест

Полагањем венаца код спомен чесме и свечаном академијом у Сочаници обележена 106.годишњица Топличког устанка

Поводом обележавања 106 година од подизања Топличког устанка данас је код спомен чесме у Сочаници …