четвртак, 25.јул 2024
АКТУЕЛНО

Одржан дванаести „Спуст без граница“ на Ибру

У Постењу код Лешка окупили су се млади, подигли камп и организовали бројна такмичења, а све у циљу одржавања дванаестог по реду сплаварања низ Ибар до Рашке. Спуст је назван“Спуст без граница“ са асоцијацијом да млади не признају вештачке границе.Првог дана  манифестације у организацији Удружења сплаварења Ибром „Спуст без граница“ из Лепосавића одржано је такмичење у кувању рибље чорбе. По оцени жирија прво место припало је Дејану Савићу из Лепосавића.

Учешће у сплаварењу и припреми кампа узели су и припадници Горске службе спасавања Србије. Они су младима демонстрирали спуштање низ конопац и друге видове премошћивања река , а све у циљу спасавања људских живота.

Дванаести по реду „Спуст без граница“ отворио је председник листе „Српска“ Александар Јаблановић. Он је учесницима пожелео добар провод и дружење.

Први дан сплаварења завршен је паљењем логорске ватре и концертом који је трајао до поноћи.

Другога дана у недељу 12. јула млади су чамцима запловили низ Ибар пут Рашке. После шест сати пловидбе и уживања у чарима ове реке и крајолику у подножју Копаоника и Рогозне, сплавари су на ушће реке Рашке у Ибар ручали, а потом су наставили дружење на  базену.

Друга субота јула широм света посвећена је рафтингу- сплаварењу. Томе су се од ове године и званично придружили заљубљеници у Ибар из Лепосавића.

Њихова жеља је, како кажу да промовишу сплаварење као спорт,  као здрав стил живота са пријатељима у природи, да представе лепоте долине Ибра и падина Копаоника и Рогозне.

За здрав живот без вештачких граница,  за дружење и јачање еколошке свести- била је порука организатора сплаварења ове 2015. године.

Погледајте и ову вест

Полагањем венаца код спомен чесме и свечаном академијом у Сочаници обележена 106.годишњица Топличког устанка

Поводом обележавања 106 година од подизања Топличког устанка данас је код спомен чесме у Сочаници …