недеља, 27.септембар 2020
Насловна / Култура и Туризам / Изложба здраве домаће кухиње у Сочаници

Изложба здраве домаће кухиње у Сочаници

Изложба домаће хране, јела и пића и смотра народног стваралаштва окупила је у Сочаници код Лепосавића припаднике свих етничких група са севера Косова и Метохије. У организацији Центра за културу „Сава Дечанац“, а под покровитељством општине Лепосавић, на терену Основне школе „Вук Караџић“  у Сочаници организована је смотра производа у домаћој кухињи, Срба, Бошњака и Горанаца. Посетиоци су имали прилику да пробају храну и пиће и истовремено уживају у богатом културном програму  у којем су учествовали чланови КУД „Копаоник“ из Лепосавића, оркестар „Плави воз“, гуслари и песници.

Током дана такмичили су се мајстори у кувању гулаша, а жири је за најукуснији прогласио гулаш који је спремио Дејан Савић, овогодишњи победник и у кувању рибље чорбе на сплаварењу.

Такмичили су се и млади хармоникаши са Косова и Метохије. По мишљењу жирија на челу са Љубишом Павковићем свеукупни победник на хармоници је Данијел Младеновић.

Други пореду Етно фестивал у Сочаници отворио је градоначелник Лепосавића Драган Јаблановић.

Он је поздравио све учеснике и изразио жељу да оваква манифестација постане традиционална и да на њој узму учешће сви они који се баве производњом здраве хране и пића.

Друге вечери Етно фестивала у Сочаници је наступала група Освајачи.

Погледајте и ову вест

Јавни позив за доделу субвенција невладиним организацијама у области културе, омладине и спорта

Предмет Јавног позива је финасијска подршка пројектима НВО који имају за циљ промоцију и унапређење …