среда, 22.мај 2024
АКТУЕЛНО

Отворено железничко пристаниште Јерина код Лешка

На железничком пристаништу Јерина код Лешка од Видовдана поново стаје путнички воз, одлучили су чланови комисије Железнице Србије и Железничког чвора Косово Поље. Директор сектора саобраћаја Србије Јосип Ујчић рекао је да ће се учинити све да се саобраћај на овом делу пруге одвија уз пуну безбедност и да је пристаниште у Јерини урађено у сарадњи локаног становништва са Железницом, уз помоћ општине Лепосавић.Од 1932. године, па све до НАТО бомбардовања путнички возови су на пристаништу Јерина примали путнике. Пуштањем у саобраћај воза Краљево- Звечан ово пристаниште је заборављено.

Упорношћу мештана уређено је стајалиште и све припремљено за прихват путника.

Један од заслужнијих је осамдесето годишњи мештанин Миодраг Миловановић. Он је посебно истакао да су се овде свакодневно окупљали и пут Краљева и других места на Космету кретали становници из подножја Копаоника и Рогозне.

Општини Лепосавић и Железници Србије захвални су и носиоци акције за отварање стајалишта, члан Општинског већа Лепосавић Марко Кузмановић и члан Савета МЗ Лешак Марко Миливојевић.

На Видовдан у девет часова на пристаништу Јерина после шеснаест година стао је путнички воз из Краљева. Машиновођа је поздравио путнике и истакао да је он био и у возу који је први пут после Нато бомбардовања саобраћао од Краљева до Звечана.

Путнички воз Краљево- Звечан и обратно саобраћаће два пута дневно. Путници из долине Ибра и са обронака околних планина поново су добили прилику да користе повољности које нуди Железница Србије.

Погледајте и ову вест

Полагањем венаца код спомен чесме и свечаном академијом у Сочаници обележена 106.годишњица Топличког устанка

Поводом обележавања 106 година од подизања Топличког устанка данас је код спомен чесме у Сочаници …