недеља, 19.мај 2024
АКТУЕЛНО

Општина Лепосавић: Санација пута у селу Придворица

У склопу реализације пројекта „Реконструкција локалних некатегорисаних путева на територији општине Лепосавић“ данас је руководство општине Лепосавић обишло радовде на санацији и насипању пута у селу Придворица.Приликом обиласка радова на санацији и насипању овог дела макадамског пута у дужини од 1100 м, председник општине Лепосавић Зоран Тодић искористио је прилику да разговара са мештанима овог дела села Придворица. У разговору је било речи о санацији пута, као и о осталим плановима и потрбама за мештане овог села. Овом приликом Тодић је упознао домаћине да је општина обезбедила тражена финансијска средства за изградњу канализационе мреже, тако да ће се наредних дана у овом делу села кренути са реализацијом и овог пројекта. Такође, разговарало се и о плановима за наредну годину, и о могућностима да се и овај путни правац асфалтира. Ови радови, санација путног правца само је део планиране санације путева на читавој територији наше општине. Наредних дана настављамо са санацијом великог броја путних праваца, а по завршетку радова у овом селу грађевинска механизација се сели у засеок Читлучани, па у Слатину, затим у Исево, Ћирковиће, Бистрица и других села све до краја грађевинске сезоне, како би мештани већине села добили пристојне путеве за несметано функционисање.
Све ово што радимо и градимо, радимо да створимо што квалитетније услове за потребе наших становника који живе на селу, са циљем развоја наших села и останка на сели. У свему што радимо, сваки вид подршке и помоћи имамо од руководства државе Србије, Канцеларије за Косово и Метохију и председника Александра Вучића нагласио је још једном председник Зоран Тодић. Ми смо ту због вас, наша обавеза и задатак је да бринемо о сваком човеку, сваком становнику, било да живи на селу или у градској средини, закључио је на крају разговора са мештанима села Придворица.
Мештани су овом приликом изразили неизмерну захвалност руководству општине, као и Републици Србији која својим инвестицијама, без којих би останак на овим просторима био немогућ, показује да брине о становништву са простора Косова и Метохије.

Погледајте и ову вест

Уручене саднице воћа пољопривредним произвођачима из општине Лепосавић

Члан Привременог органа општине Лепосавић Стеван Петронијевић са сарадницима из општинске службе за  пољопривреду уручили …