четвртак, 30.новембар 2023

Запошљавање младих приоритет и обавеза локалне самоуправе

Председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић уручио је данас уговоре за запошљавање 22 лица, у оквиру програма који општина Лепосавић реализује кроз јавне радове и у оквиру Локалног акционог плана за запошљавање у сарадњи са Националном службом за запошљавање.Општинско руководство на челу са председником Тодићем активно ради на запошљавању младих, обезбеђивању боље будућности младих и стварању услова за одрживи останак и опстанак на овим просторима.
У току данашњег дана, уговоре је потписало 16 лица у оквиру општинске управе Лепосавић на пословима „Чишћење и одржавање јавних површина“, као и 6 лица у оквиру Црвеног крста Лепосавић на пословима „Дистрибуција хуманитарне помоћи и лекова“, која ће бити ангажована на период од 4 месеца.
„Ми као локална самоуправа бринемо о положају младих у општини Лепосавић и улажемо велике напоре како би упослили младе људе и омогућили им да живе од свог рада и створе квалитетније услове за живот на Косову и Метохији. Потписали смо уговоре о запошљаваљу са 45 лица са територије општине Лепосавић у сарадњи са Националном службом за запошљавање. Ово није трајно решење али се трудимо да бар тренутно колико толико олакшамо свима.
Локално руководство улаже велики труд и дајемо све од себе да свима обезбедимо стално запослење, јер смо порепознали да је то велики проблем свих нас“, рекао је Тодић.Он је нагласио да су волонтери, који су за време пандемије корона вируса били ангажовани на терену у помоћи најугроженијем становништву,старим и оболелим лицима, данас потписали уговоре о запослењу на 4 месеца и да је то додатни подстрек и за њих као и за локалну самоуправу да настави да ради на запошљавању младих и обезбеђивању квалитетнијих услова живота.Након потписивања млади су истакли да је ово од великог значаја за њих, да је ово доказ да нису заборављени и да локална самоуправа спроводи обећани програм запошљавања младих, који је од великог значаја како за њих, тако и за друштво, јер су млади будућност.
Они су изразили захвалност општинском руководству и председнику Тодићу, на пруженој шанси, бризи и одговорном приступу према младима.У оквиру програма запошљавања и у циљу реализације активне политике запошљавања у општини Лепосавић, који се спроводи у сарадњи са Националном службом за запошљавање, у јуну месецу су запошљена још 23 лица, на јавним радовима, и то 9 лица у оквиру Јавног комуналног предузећа „24. Новембар“ Лепосавић и 14 лица у склопу ЈП „Дирекције за грађевинско земљиште и путеве“.

Погледајте и ову вест

Додела подстицаја за подршку развоју пољопривреде – прерађивачке индустрије, привреде и предузетништва на територији АП Косово и Метохија

Привремени орган општине Лепосавић обавештава све заинтересоване да је данас, 03.03.2023. године, расписан конкурс за …