субота, 25.мај 2024
АКТУЕЛНО

Уручене стипендије за петоро деце од општине Пећинци

Уручене стипендије за петоро деце од општине Пећинци
Поред поклон пакетића који су данас додељени деци из Предшколаске установе „Бамби“ у Сочаници, општина Пећинци обезбедила је и пет стипендија за децу без једног или оба родитеља са територије општине Лепосавић. Стипендије у износу од сто евра месечно на годину дана, уручио је председник општине Пећинци Синиша Ђокић у просторијама Центра за социјални рад у Лепосавићу.
Председник општине Лепосавић Зоран Тодић захвалио се пријатељима из општине Пећинци, председнику Синиши Ђокићу и хуманитарцу Мију Радовановићу који су у сарадњи са Центром за социјални рад обезбедили стипендије.
„Овај леп и хуман гест наших пријатеља из Пећинаца је заиста за сваку похвалу. Хвала вам што бринете за наш народ и нашу децу. Локална самоуправа уз помоћ државе Србије и Канцеларије за Косово и Метохију улаже максималне напоре како би овој деци обезбедила што квалитетније услове за живит и одрастање. Уз помоћ Канцеларије за КиМ изградићемо нову кућу за браћу Радосављевић из села Улије добитницима једне од стипендија, док смо мајкама друго двоје деце добитника стипендија обезбедили два радна места, јер су прерано остале без својих мужева. Наставићемо и даље да водимо рачуна о овим породицама, али и свим осталим становницима наше општине. Наша држава је уз нас, као и наши пријатељи из Централне Србије и Војводине“ рекао је Тодић.
Председник општине Пећинци Синиша Ђокић рекао је да је ово најмање што је ова општина могла да учини за ову децу, изразивши жељу да их ове стипендије мотивишу у наставку школовања.
„Општина Пећинци има могућности, хоће и наставиће да помаже вас овде, односно наш народ овде. Ми вас сматрамо као део нас, као део Србије. Трудићемо се колико можемо да вам помогнемо, да останете овде и да будете део нас, део наше Србије. Трудићемо се да наставимо ово стипендирање, на вама је само да учите и да се на тај начин одужите општини Лепосавић и држави Србији“ рекао је Ђокић.
Директор Центра за социјални рад Градимир Настић поздравио је госте и захвалио се на помоћи коју су упутили овој деци. Захвалност гостима из општине Пећинци изразио је и Мијо Радовановић, подсетивши да је општина Пећинци за новогодишње празнике уручила две стипендије и неколико лап топ рачунара.

Добитници стипендија упутили су велику захвалност општини Пећинци, председнику оштине Лепосавић Зорану Тодићу и Мију Радовановићу на овој, за њих великој помоћи која ће им у знатној мери олакшати свакодневни живот. Ове стипендије, како су истакли, биће им додатан мотив за постизање добрих резултата у наставку школовања.

Погледајте и ову вест

Уручене саднице воћа пољопривредним произвођачима из општине Лепосавић

Члан Привременог органа општине Лепосавић Стеван Петронијевић са сарадницима из општинске службе за  пољопривреду уручили …